
- Statement of Purpose
- Letter of motivation
- Statement of Intent
- Letter of Intent
- Application Letter
- Application Essay
در بخش requirementهای هر دانشگاه، اگر به عباراتهای بالا یا شبیهشون برخوردید، منظور انگیزهنامهست.
انگیزهنامه نامهای هست که باید در کنار بقیه مدارکتون(مثل سیوی، ریزنمرات،….) در پرتال آنلاین دانشگاه آپلود کنید.
متن معمولاً بیشتر از دو صفحه نمیشه(بین ۶۰۰ تا ۱۲۰۰کلمه، با فونت ۱۲، و single space).
انگیزهنامه همون سیوی شما نیست! یعنی چی؟ یعنی نباید هر چی توی سیوی نوشتید رو وارد انگیزهنامه کنید. ۹۰درصد مطالبی که در این متن میاد باید جدید باشه و در سیوی نباشه، اون ده درصد هم فقط برای اشاره و تاکید هست.
فرق سیوی با انگیزهنامه
سیوی به صورت تیتروار دستاوردهای شما رو نشون میده.
انگیزهنامه «چرایی» و «چگونگی» رسیدن شما به دستاوردهاتون رو در قالب یک essay که خیلی واضح و دقیق نوشتهشده توضیح میده. در واقع انگیزهنامه قصهی آکادمیک و علمی شماست.
دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا میگه
۸۰ درصد انگیزهنامههایی که به دست ما میرسه معمولین. یعنی کمکی به ارتقای پروفایل متقاضی نمیکنن.
۱۰درصد کیفیت پایینی دارن و احتمالاً منجر به رد شدن دانشجو میشن. ۱۰درصد عالین و به احتمال بالا منجر به اخذ پذیرش یا فاند میشن. هدف شما اینه که در ده درصد آخر قرار بگیرید.
در نوشتن انگیزهنامه به هیچ عنوان از تمپلیتها استفاده نکنید. از جایی هم کپی نکنید چون خیلی خطرناکه و در صورتی که دانشگاه متوجه بشه نه تنها ردتون میکنه بلکه ممکنه به دانشگاههای دیگه هم اطلاع بده و اونها هم شما رو رد کنن. این اتفاق تا الان زیاد افتاده. حواستون خیلی جمع باشه!
یک انگیزهنامه خوب باید اونقدر شخصی نوشته بشه که به هیچ عنوان کسی نتونه اون رو از شما کپی کنه(حتی اگر قصدش رو داشته باشه.)
یک انگیزهنامه خوب باید شامل موارد پایین بشه
الف: توضیح بده که به چه دلیل شما برای دانشگاه و دورهی خاصی که براش اپلای میکنید مناسبید.
چطوری؟ این کار رو از طریق اشاره کردن به صورت جزئی و تخصصی به کارهایی که تا الان انجام دادید، پروژههایی که داشتید، چالشهایی که با اونها مواجه بودید و حلشون کردید، شکستهایی که خوردید، و شرح دورهها و آموزشهایی که دیدید، تاکید بر نمرات بالای مرتبطی که گرفتید، و…میتونید انجام بدید.
ب: توضیح بده که چرا دانشگاه و دورهای که براش اپلای میکنید، مناسب شماست. دقت کنید که حتماً باید فرق اون دوره رو با دورههای مشابه دیگه در همون دانشگاه بدونید.
چطوری؟ باید سایت دانشگاه رو بخونید، اساتید و فعالیتهاشون رو بشناسید و ترجیحاً برای نظر دادن روی کارها و سیویتون باهاشون مکاتبه کنید، پروژههای پژوهشی و شیوه آموزش اون دانشگاه خاص رو بدونید، در مورد فارغالتحصیلهاشون بدونید یا باهاشون مکاتبه کنید و از اونها اطلاعات بگیرید. بعد این اطلاعات رو خلاصه کنید و به فعالیتهای خودتون ربطش بدید.
پ: در بخش آخر، حتماً به طور مختصر در اون اشاره شده باشه که برنامه شما برای بعد از فارغالتحصیلی از این دانشگاه چیه. نیاز نیست که خیلی دقیق برنامهتون رو بدونید، فقط همین که به چند تا گزینه احتمالی اشاره کنید کافیه.
متن انگیزهنامه باید رسمی باشه. از به کار بردن idiomatic expressionها و زبان محاوره جداً پرهیز کنید. حتی contractionهم توصیه نمیشه(مثلاً I am رو جایگزین I’m کنید)
از به کار بردن مطالب غیرمرتبط به موضوع جداً خودداری کنید. سریع برید سراغ اصل مطلب. اشاره به نکات زندگی شخصیتون کمکی نمیکنه، مگر اینکه این نکات تاثیر مستقیم بر زندگی علمی شما داشته باشه (به هر نحو. مثلاً ممکنه یک تروما باعث شده باشه که شما رشتهتون رو از ریاضی به روانشناسی تغییر بدید. در این صورت اشاره به این موضوع ضرری نداره. اما خیلی خلاصه بگید و ازش رد شید.)
به جای اشاره تیتروار به ویژگیهای مثبتتون، سعی کنید طوری بنویسید که خواننده این ویژگیها رو از متن شما استنباط کنه. مثلاً اگر میخواید به خواننده نشون بدید که teamwork خوبی دارید، داستان پروژههای تیمیتون و نقش مثبتتون در این پروژهها رو در متن بیارید.
برای اشاره به ضعف معدل و نمراتتون، در حد یک خط دلیلش رو در متن بیارید و ازش رد شید. ضمناً دلایلی مثل «مریضی» و «فوت اقوام» هم خیلی کلیشه شدهن! حواستون باشه که برای خواننده روضه نخونید. انگیزهنامه همیشه باید با دید مثبت نوشته بشه. حتی اگر به ضعفها اشاره میکنید، خیلی ظریف باشه، جوری که فضای ذهنی مخاطب رو مخدوش نکنه.
از فونتهای کاملاً رایج و رسمی استفاده کنید. پیشنهاد ما Times New Roman هست.
تبصره: انگیزهنامه دورههای کارشناسی میتونه تا حدی شخصیتر باشه. چرا؟ چون در این حالت شما هنوز سیوی آکادمیک یا حرفهای ندارید و اشاره به ویژگیهای شخصیتون تنها چیزیه که براتون میمونه. اما دقت کنید که این اشارات تیتروار نباشه و در قالب داستان گفته بشه.
بعد از نوشتن انگیزهنامه، حتماً به چند نفر بدید که بخونن و روش نظر بدن. چه بهتر که این ویراستارها خودشون استاد دانشگاه باشن.
متن انگیزهنامه باید طوری باشه که بخشهای خاصی از اون رو بشه به راحتی تغییر داد و برای دانشگاه جدید فرستاد. اگر دارید برای ۲۰دوره مختلف اپلای میکنید، نیاز نیست ۲۰ تا انگیزهنامه کاملاً متفاوت بنویسید. یه دونه بنویسید و تغییرش بدید. اما این تغییرات باید طوری باشه که کمیته پذیرش حس کنه وقت گذاشتید و به طور دقیق متن رو برای اون دانشگاه تنظیم کردید. نه اینکه فقط اسم دانشگاه و اساتید رو عوض کرده باشید.
میزان تاثیر انگیزهنامه بر پذیرش با توجه به رشته، دانشگاه، مقطع، و کشوری که براش اپلای میکنید متفاوته. اون طور که ما اطلاع داریم، بعضی وقتها این متن اصلاً خونده نمیشه، اما از طرفی برای برخی دانشگاهها مهمترین مدرکیه که بررسی میشه.
- دستهبندی: مقالات
- برچسبها: اپلای, انگیزهنامه, توسعه فردی
بیشتر بخوانید


۶ شهر و کشور محبوب برای رشتههای هنری (قسمت اول)

پردرآمدترین رشتهها
