

تاپیونیورسیتیز– با تحصیل در کانادا فرهنگ و طبیعت بسیار پرتنوعی را تجربه خواهید کرد از بریتیش کلمبیا با پیستهای اسکیاش گرفته تا مَنیتوبا با علفزارهایش، و شهرهایی همچون تورنتو، مونترآل، ونکوور و کِبک که به داشتن محیطی صمیمی و آزاداندیش
و چندفرهنگی معروفند.
کانادا که در نیمهی شمالیِ آمریکای شمالی قرار دارد، شهره است به زیبایی طبیعتش کمتر کشوری در جهان وجود دارد که در فراوانیِ جنگلها، دریاچهها و کوهها بتواند همپای کانادا باشد و تنوع فرهنگیاش. این کشور دارای دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسه است که در دولت و اسناد اداری از هر دو استفاده میشود.
همچنین کانادا معروف است به داشتن جمعیتی کمتراکم (با وجود این که دومین کشور بزرگ جهان است، حتی در مقایسه با تنها یکی از ایالتهای آمریکا، کالیفرنیا، جمعیت کمتری دارد) و زمستانی سخت. در بعضی نواحی کانادا تقریباً شش ماه از سال زمین پوشیده از برف است البته احتمال این که در آن نواحی دانشگاه پیدا کنید کم است.
دانشگاههای برتر کانادا
کانادا در میان کشورهای پیشرو تحصیلات عالی از جایگاه خیلی خوبی برخوردار است. محبوبترین استانهای کانادا برای دانشجویان بینالمللی عبارتند از انتاریو (Ontario)، بریتیش کلمبیا (British Columbia) و کبک (Quebec)، که بسیاری از دانشگاههای برتر کانادا را در خود جای دادهاند.
برای کسانی که دوست دارند در دانشگاهی سرامد در یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان درس بخوانند، کانادا گزینهی مناسبی است. ۲۶ تا از دانشگاههای کانادا در فهرست QS برای دانشگاههای برتر جهان در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ حضور دارند که سه تا از آنها جزو ۵۰ دانشگاه برتر و ۱۰ تای دیگرشان جزو ۳۰۰ دانشگاه برتر هستند چنین آماری را فقط چند کشور دیگر دارا هستند.
در بین دانشگاههای کانادایی این فهرست:
دانشگاه مکگیل(McGill University) (ردهی ۳۰ام) و دانشگاه تورنتو(University of Toronto) (ردهی ۳۲وم) که به ترتیب در مونترآل و تورنتو (بزرگترین شهرهای کانادا) قرار دارند بالاترین جایگاهها را به خود اختصاص دادهاند.
دیگر دانشگاههای کانادایی که در بین ۲۰۰ تای برتر جهان هستند عبارتند از دانشگاههای
بریتیش کلمبیا (University of British Columbia).
دانشگاه آلبرتا(University of Alberta).
دانشگاه مونترآل (Université de Montréal).
دانشگاه مکمستر (McMaster University).
دانشگاه واترلو (University of Waterloo).
دانشگاه کلگری(University of Calgary) .
و دانشگاه وسترن(Western University).
تحصیلات عالی در کانادا
دورههای لیسانس، بسته به دانشگاه، سه یا چهار سال طول میکشند و دورههای تحصیلات تکمیلی، بسته به نوع دوره، بین یک تا سه سال. انواع مختلف ارائهدهندگان تحصیلات عالی در کانادا عبارتند از کمیونتی کالجها (community colleges)؛ مدارس فنی، مدارس هنرهای کاربردی یا مدارس علوم کاربردی (که گواهینامه (certificate)، دیپلما (diploma)، فوق دیپلم (associate’s degree) و لیسانس اعطا میکنند)؛ و دانشگاهها (که در آنها پژوهش صورت میگیرد و مدارک لیسانس و تحصیلات تکمیلی اعطا میکنند).
از آنجایی که تمام دانشگاههای کانادا توسط استانداریها اداره میشوند تفاوتهایی جزئی در روال آموزشی آنها وجود دارد.
کبک با تفاوت زمان ترمها و طول دورههای تحصیلیاش، فرق ویژهای با باقی استانها دارد. به عنوان مثال دانشجویان کبک دبیرستان را یک سال زودتر تمام میکنند و باید یک دورهی اجباری پیشدانشگاهی در «کالج عمومی و حرفهای (سژپ CEGEP)» بگذرانند و سال اول دانشگاه برایشان حذف میشود. برای جزئیات بیشتر در این زمینه به مؤسسهی مورد نظر خود مراجعه کنید.
قصد دارید فوق لیسانس یا دکتری بگیرید؟ برای کسب اطلاعات دربارهی تحصیل در کانادا در مقاطع تحصیلات تکمیلی از راهنمای آنلاین و رایگان QS برای مدارس برتر تحصیلات تکمیلی استفاده کنید.
با چند تا از شهرهای دانشجویی مهم کانادا آشنا شویم
مونترآل
مونترآل که بزرگترین شهر استان فرانسویزبان کبک و دومین شهر بزرگ کانادا است، با داشتن چهار دانشگاه و هفت مؤسسهی مدرکدهندهی دیگر و دوازده سژپ، دارای بیشترین تراکم دانشجویی در میان تمام شهرهای بزرگ آمریکای شمالی است.
مونترآل که بسیاری آن را پایتخت فرهنگی کانادا میدانند، ترکیبی منحصر به فرد از اصالت اروپایی و استایل آمریکایی دارد و این ترکیب، جوی در آن ایجاد میکند که در کمتر شهری شاهدش هستیم.
در دورهی دانشجوییتان در مونترآل با آنهمه تئاتر و موسیقی و رقص و هنرهای تجسمی، که فستیوال سالانهی فقط محض خنده که بزرگترین فستیوال جهان در نوع خودش است را شامل میشود، مطمئن باشید سرگرمی کم نمیآورید.
و حواستان باشد فستیوال آتشبازی مونترآل را از دست ندهید که به گفتهی خیلیها بهترین و بزرگترین فستیوال آتشبازی جهان است.
دانشگاه مکگیل که در بین دانشگاههای کاناداییِ حاضر در فهرست QS برای برترین دانشگاههای جهان در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ بالاترین رتبه (۳۰ام) را از آن خود کرده، از دانشگاههای مونترآل است.
از دانشگاههای دیگر مونترآل میتوان دانشگاه مونترآل (۱۲۶ام) و دانشگاه کنکوردیا (Concordia University) (بین ۴۶۱ام تا ۴۷۰ام) را نام برد. هر چند زبان دانشگاههای مکگیل و کنکوردیا غالباً انگلیسی است اما در اکثر دانشگاههای مونترآل به زبان ساکنین این شهر یعنی فرانسوی صحبت میشود، پس حتی اگر زبانتان انگلیسی است و قرار است در یک دانشگاه انگلیسیزبان درس بخوانید خود را برای کمی فرانسوی حرف زدن هم آماده کنید!
مونترآل همچنین در رنکینگ QS یکی از بهترین شهرهای دانشجویی جهان است.
تورنتو
تورنتو، پایتخت استان انتاریو و بزرگترین شهر کانادا، یکی از چندفرهنگیترین شهرهای جهان است و حدود نیمی از جمعیت ۲.۸ میلیونیاش از شهرهای دیگر آمده است.
نتیجه این که این تنوع، در فرهنگ و غذای این شهر منعکس شده است و از آن مکانی مهیج برای زندگی ساخته.
تورنتو که بورس اوراق بهادار تورنتو و ساختمانهای مرکزیِ پنج بانک اصلی کشور را در خود جای داده، مهمترین مرکز مالی کانادا و همچنین یکی از قطبهای سرگرمی، رسانه و صنایع خلاق جهان به شمار میرود.
مجموعهی موزهها و گالریهای تورنتو مثالزدنی است و از ساختمانهای بزرگی چون موزهی سلطنتی انتاریو و گالری هنر انتاریو تا ساختمانهای بسیار کوچکترِ موزهی هنر سرامیک گاردینر و گالری هنرهای اینوئیت (Gallery of Inuit Art) و موزهی کفش باتا را در بر میگیرد.
جشنوارهی بینالمللی فیلم تورنتو یکی از بزرگترین جشنوارههای فیلم جهان است، و اجراهای زندهی موسیقی تورنتو پذیرای مردم شهر و بازدیدکنندگان است. در ضمن تورنتو پر است از کلابهای سرزنده و همچنین کافهها و رستورانهایی که اهل غذا و اهل قهوه را راضی نگه میدارد.
در مورد آموزش تورنتو باید گفت چند تا از بهترین دانشگاههای کانادا در تورنتو واقع هستند. دانشگاه تورنتو دومین دانشگاه کانادا (۳۲وم) در فهرست QS برای دانشگاههای برتر جهان در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ است.
از دیگر دانشگاههای تورنتو میتوان دانشگاه یورک
(York University) (بین ۴۵۱ام و ۴۶۰ام)، دانشگاه رایرسون
(Ryerson University) (بعد از ۷۰۰ام) و چند مؤسسهی تحصیلات عالی دیگر ازجمله هنرستان سلطنتی موسیقی (Royal Conservatory of Music) را برشمرد.
ونکوور
ونکوور که شهری نسبتاً جوان در ساحل غربی کانادا است برای آن افرادی عالی است که دوست دارند ترکیبی از زندگی شهری و مناظر طبیعیِ فوقالعاده را تجربه کنند.
فوقالعاده به معنای واقعی کلمه مناظر احاطهکنندهی ونکوور حقیقتاً دیدنی است، از جنگلهای سرسبز و شاداب و دریاچههای شگفتانگیز گرفته تا کوههای پرصلابت راکی (که خصوصاً محبوبِ اسکیبازها و اسنوبردرها است).
برای افراد خوگرفته به زندگی مطلقاً شهری نیز چیزهای زیادی در این شهر پرتنوع و پرنشاط یافت میشود. ونکوور، سومین مادرشهر بزرگ کانادا، همواره در فهرستهای جهانی مناسبترین شهرها برای زندگی حاضر بوده و به یکی از شناختهشدهترین و پربازدیدترین شهرهای کانادا تبدیل شده است.
داشتههای فرهنگیاش شامل سه گروه برجستهی تئاتر، فستیوال بینالمللی فیلم ونکوور، و یک فضای موسیقایی سرزنده و گونهگون است.
دانشگاههای شاخص ونکوور عبارتند از دانشگاه بریتیش کلمبیا (دارای رتبهی ۴۵ در آخرین رنکینگ QS برای دانشگاههای جهان)
و دانشگاه سایمون فریزر (Simon Fraser University) (۲۲۶ام).
دانشگاه ویکتوریا (University of Victoria) (مشترکاً ۳۲۵ام) و دانشگاه جزیرهی ونکوور (Vancouver Island University) نیز در جزیرهی ونکوور در همسایگی ونکوور واقعند.
شهر کبک
اگر شهرهای تماشایی و و تاریخی دوست دارید واقعاً بعید است شهر کبک راضیتان نکند. این شهر که در قرن هفدهم پایهگذاری شده، پایتخت استان همنامش است و نیز پایتخت کانادای فرانسویزبان به حساب میآید.
شهر باستانی آن، با خیابانهای سنگفرش زیبایی که هتل باشکوه شتو فروتنک (Château Frontenac) را احاطه کرده و با تنها برج و باروی شهری باقیمانده در آمریکای شمالی، جزو میراث جهانی یونسکو است، و کبک در کل پر است از جاذبههای تاریخی و معماری. در واقع ۳۷ مکان تاریخی ملی کانادا متعلق به شهر کبک است.
اینهایی که گفتیم اصلاً به این معنا نیست که کبک فقط یک موزهی بزرگ است، چرا که این شهر بسیار پویا و مدام در حال تغییر است.
از لحاظ نایتلایف و فرهنگ، کارهایی که میتوانید در اینجا انجام دهید تمامی ندارد، و این شهر بهخصوص به کارناوالهای زمستانی جورواجور و سالنهای دنج اجرای زندهی موسیقیاش مشهور است.
دانشگاههای مهم شهر کبک عبارتند از دانشگاه لاوال
(Laval University) (دارای رتبهی ۳۷۲ در رنکینگ QS برای دانشگاههای جهان) و دانشگاه کبک (Université du Québec) (۵۰۱-۵۵۰). این شهر همچنین منزلگاه قدیمیترین مؤسسهی آموزشی زنان در آمریکای شمالی یعنی صومعهی ارسلاین در شهر کبک نیز هست.
در دانشگاههای کبک دروس عمدتاً به زبان فرانسه آموزش داده میشوند.
ادمونتون (Edmonton)
ادمونتون پایتخت استان آلبرتا (Alberta) به فستیوالهای چهارفصلش که لقب «شهر فستیوال» را برایش به همراه داشته شناخته میشود، و به همان اندازه به این معروف است که وست ادمونتون مال (West Edmonton Mall)، سابقاً بزرگترین مرکز خرید جهان و در حال حاضر بزرگترن مرکز خرید آمریکای شمالی، را در خود دارد و این که یکی از شمالیترین شهرهای اصلی جهان است.
بابت این شمالی بودن خیلی نگران نشوید؛ آب و هوای ادمونتون نسبتاً (تأکید میکنیم نسبتاً) معتدل است، حتی در قیاس با بعضی شهرهای جنوبیتر کانادا.
همچنین مجاورتش با غرب کانادا به این معنا است که زیباییهای طبیعی در نزدیکیاش کم نیست، و خود شهر نیز جاذبههای فراوانی دارد از جمله پارک فورت ادمونتون (Ford Edmonton Park) بزرگترین موزهی فضای باز کانادا، منطقهی هنری مرکز شهر که بسیار مهیج است، و ناحیهی استراثکونای قدیمی که بهروز شده و بسیاری از تئاترها و سالنهای اجرای زندهی ادمونتون در آن واقع است.
تمامی اینها در لابلای ترکیبی از معماری مدرن و تاریخی، شامل ساختمانهای تاریخی مرمتشده، و تعداد مطلوبی از رستورانها، بارها و کلابها رخ مینمایند.
در بین دانشگاههای ادمونتون برجستهترینشان دانشگاه آلبرتا (University of Alberta) است که ردهی چهارم در کانادا و ۹۴ام در رنکینگ QS را از آن خود کرده.
انتخابهای دیگر عبارتند از مؤسسهی تکنولوژی آلبرتای شمالی (Northern Alberta Institute of Technology)، کالج نورکوئست (NorQuest College)، دانشگاه مکایوان (MacEwan University)، کالج دانشگاه کینگ (King’s University College) و کالج دانشگاه کنکوردیا در آلبرتا (Concordia University College of Alberta).
شهریه در کانادا
در مجموع شهریههای کانادا در مقایسه با دیگر کشورهای انگلیسیزبان (آمریکا، بریتانیا و استرالیا) کمتر است، اما همچنان نسبت به اکثر سایر کشورها بیشتر است.
میانگین شهریهی دانشگاههای کانادا برای دانشجویان بینالمللی از ۱۴هزار دلار کانادا (حدود ۱۰,۷۳۵ دلار) در سال شروع میشود. دانشگاههای کانادا مقدار شهریههاشان را خودشان تعیین میکنند، و این مقدار به نوع دوره و رشته نیز بستگی دارد شهریههای کانادا برای دانشجویان هنر و انسانیات (humanities) معمولاً کمتر و برای دانشجویان مهندسی و پزشکی بیشتر از باقی رشتهها است.
شورای وزرای آموزش کانادا (CMEC) یک برنامهی آنلاین سودمند دارد که هزینههای تحصیل در دانشگاههای مختلف کانادا را به سرعت برای دانشجویان بینالمللی محاسبه میکند و همچنین آنان را در رابطه با مدارک لازم برای اپلای راهنمایی میکند.
کمکهای مالی برای تحصیل در کانادا
بورسها و گرنتهایی برای دانشجویان بینالمللی علاقهمند به تحصیل در کانادا هم در مقطع لیسانس و هم در تحصیلات تکمیلی وجود دارد، که شامل بورسهای ویژهی موفقیتهای ورزشی و آکادمیک، و بورسهای مخصوص رشتهی تحصیلی میشوند. بعلاوه ممکن است بتوانید برای بورسی که فقط دانشگاه مورد نظرتان ارائه میدهد درخواست دهید.
در تمام این موارد باید تا میتوانید زود درخواست دهید چرا که بودجهی بورسها محدود است و رقابت بر سرشان بالا است. توصیه میکنیم در کشور خود نیز بورسهای ارائهشده توسط مؤسسات برای تحصیل در خارج را جستجو کنید.
وبسایت CICIC میتواند به شما در پیدا کردن کمکهای مالی برای دانشجویان بینالمللی کانادا کمک کند. همچنین میتوانید لیست سایت ما برای بورسهای کانادا را چک کنید.
اپلای برای دانشگاههای کانادا
وقتی لیست کوتاه دانشگاههای مورد نظرتان را انتخاب کردید مرحلهی بعد این است که با دفتر بینالمللی هر دانشگاه تماس بگیرید تا شما را در روند اپلای راهنمایی کند. باید برای هر کدام از دانشگاهها مستقیماً اپلای کنید زیرا سیستم اپلای متمرکزی وجود ندارد.
روند اپلای در دانشگاههای کانادا به طور کلی سرراست است. بیشتر مؤسسات آموزشی کانادا از شما مدرک اتمام دورهی دبیرستان را میخواهند؛ در بعضی استانها از شما ۴۰ ساعت خدمترسانی اجتماعی کار داوطلبانه میخواهند (ممکن است برای دانشجویان بینالمللی الزامی نباشد مؤسسهی مورد نظرتان را چک کنید).
همچنین ممکن است از دانشجویان بینالمللی خواسته شود مدرک تسلط بر زبان انگلیسی یا فرانسه ارائه دهند.
برای بعضی دورهها، و تقریباً برای همهی دانشجویان بینالمللی، از شما میخواهند یک مقاله، و یک انگیزهنامه (statement of intent) یا یک شرح تجربیات (personal statement of experience) ارائه دهید.
مدارک مورد نیاز دیگر ممکن است عبارت باشند از توصیهنامهها (letters of reference)، نمونههای فعالیتهای فوق برنامه، مدرک خدمترسانی اجتماعی، مدرک شرکت در فعالیتهای ورزشی، و جزئیات جوایز و بورسهایی که برنده شدهاید.
برای تحصیل در کانادا باید یک مجوز تحصیل در کانادا بگیرید، که در مدت اقامتتان برای شما حکم ویزای دانشجویی کانادا را دارد. چنانچه دورهتان شش ماه یا کمتر طول میکشد به مجوز تحصیل در کانادا احتیاجی ندارید. برای کسب اطلاعات بیشتر، راهنمای ما دربارهی گرفتن ویزای دانشجویی کانادا را در بخوانید.
بیشتر بخوانید


۶ شهر و کشور محبوب برای رشتههای هنری (قسمت اول)

پردرآمدترین رشتهها
