
توصیهنامه نامهای هست که استاد، مربی، رئیس یا حتی همکار شما در محیط کار مینویسه و در اون شما رو به دانشگاه یا مؤسسهای که براش اپلای کردید، «توصیه» میکنه.
Letter of Recommendation (LOR)
Letter of Reference
این دوتا اصطلاح رو اگه جایی دیدید، منظور همون توصیهنامهست.
برای اپلای، معمولاً دانشگاهها بین ۱ تا ۳ عدد توصیهنامه از شما میخوان(بیشتر از سه تا خیلی نادره.)
توصیهنامه رو ممکنه دانشگاه به دو طریق از شما درخواست کنه
در حالت اول متن آماده شده، امضا شده، و با سربرگ رو اسکن میکنید و در سایت دانشگاه آپلود میکنید، یا اصل متن رو به صورت پستی ارسال میکنید.
در حالت دوم، اسم توصیهکننده و مشخصات و ایمیلش رو در پرتال اپلیکیشن دانشگاه وارد میکنید و بلافاصله براش یک ایمیل میره. توی ایمیل ازش خواسته میشه که متن رو در لینک ویژهای آپلود کنه، یا به همراهش یک فرم پرسشنامه هم در مورد شما پر کنه.
متن توصیهنامه رو معمولاً اساتید ایرانی به خود دانشجو میسپارن و بعد تایید و امضا میکنن.
اگر نوشتن متن رو به شما سپردن، از به کار بردن عبارات کلی(مثلا: «این دانشجو با ادب است.» یا «این دانشجو کوشاست.») پرهیز کنید و به جاش جزئیات تخصصی و دقیق بنویسید.
بهترین کار اینه که اگر در پروژهای با توصیهکننده همکاری کردید، روند پروژه رو به صورت دقیق و خلاصه بنویسید(از زبان استاد، و با تمرکز بر فعالیتهای شما در پروژه.)
توصیهنامه بهتره از اساتیدی گرفته بشه که باهاشون درسهای مهمی داشتید و ترجیحاً به نحوی همکاری کردید(مثلاً دستیارش بودید، یا استاد پایاننامهتون بوده.) استاد اصلی پایاننامهتون رو برای گرفتن توصیهنامه در اولویت اول قرار بدید.
داشتن سربرگ معمولاً الزامی نیست ولی بهتره و اعتبار بیشتری به متن LOR میده.ضمناً متن بیشتر از یک صفحه نشه.
توی بعضی فرمهای اپلیکیشن ازتون میپرسن که «آیا مایل هستید از حق خود برای خواندن متن توصیهنامه قبل از اینکه استاد به دانشگاه ارسالش کند استفاده کنید؟» پیشنهاد ما اینه که از این حق چشمپوشی کنید و به اصطلاح «Waive» کنید. چرا؟ چون نشون میده شما اونقدر به خودتون مطمئناید که نیازی نمیبینید متن رو قبلش چک کنید.
قبل از اپلای، حتماً از استادتون سؤال کنید که آیا محدودیتی برای تعداد توصیهنامههایی که میفرسته داره یا خیر؟ فرض کنید استادتون بگه: «من بیشتر از پنج تا توصیهنامه نمیدم.» در این صورت برای دانشگاه ششم باید برید سراغ یک استاد جدید.
- دستهبندی: مقالات
- برچسبها: اپلای, توسعه فردی, توصیهنامه
بیشتر بخوانید


۶ شهر و کشور محبوب برای رشتههای هنری (قسمت اول)

پردرآمدترین رشتهها
