

– به عنوان دانشجوی دکتری در رشته من، شما معمولاً «کارمند» دانشگاه یا مؤسسه تحقیقاتی هستید. پس حقوق میگیرید! قرارداد سطح «E13» دکتری معمولاً به شما حدوداً ماهانه ۴هزار یورو حقوق میده و این حقوق در طول زمان افزایش پیدا میکنه. البته این مبلغ قبل از مالیات و موارد دیگهست. بعد از کسر مالیات حدود دو سوم براتون باقی میمونه.
– به ازای این یک سوم که از حقوقتون کم میشه اما، از خدمات درمانی آلمان (که یکی از بهترینها در دنیاست) و همینطور بیمه درمانی بینالمللی بهرهمند میشید. ضمناً اگر شغلتون رو از دست بدید، بیمهاید. این بیمه خانوادهتون رو هم شامل میشه.
– حالا با این حقوق چکار میتونید بکنید؟ اگر توی مونیخ باشید باید ۵۰درصد از درآمد ماهانهتون رو برای اجاره یک آپارتمان کوچیک صرف کنید. اما در شهر من (Saarbrücken)، دانشجوهای پیاچدی من میتونن یه خونه دوطبقه با حیاط اجاره کنن و تازه هزینههای همسر و بچههاشون رو هم پوشش بدن.
– شما برای کل ۱۲ ماه سال حقوق دریافت میکنید و ۶ هفته هم تعطیلات دارید (که پولش رو میگیرید). خیلی از دانشجوهای من تابستون رو به عنوان کارآموز در گوگل، فیس بوک و … میگذرونن، اما از جنبه مالی نیازی به این کار ندارید. ضمناً دفتر خودتون رو دارید و یکی دو تا هم همکار که با هم به طور مشترک در اون دفتر کار میکنید.
– کارتون انجام پژوهشهاییه که منجر به پایاننامهتون میشه. توی دانشگاه، ممکنه درس هم بدید و به استاد در آموزش به دانشجوها کمک کنید. اما اگر در مؤسسات تحقیقاتی مثل ماکسپلانک و هلمهولتز کار کنید، تقریباً به جز پژوهش کار دیگهای بهتون داده نمیشه.
شرایط کاری:
– به طور کلی شرایط کاری دانشگاههای آلمان خوبه و تفاوت تسهیلاتشون با هم، نسبت به جایی مثل آمریکا، خیلی کمتره. موسسات پژوهشی آلمان هم از این جنبه به راحتی با بهترین دانشگاههای جهان قابل مقایسهن. البته تفاوتها بین اساتید راهنما (استاد راهنما همون رئیس شماست)، میتونه خیلی زیاد باشه.
– توی بعضی مؤسسات یا دانشگاههای آلمان، شما فقط دانشجوی «یک استاد» نیستید، بلکه دانشجوی پیاچدی اون «دانشگاه» هستید.
بودجههای پژوهشی:
– هرروز که میرم دفتر، به خودم یادآوری میکنم که چقدر خوششانسم!
دانشگاههای آلمان معمولاً برای استخدام دانشجوی دکتری و پستدکتری به اساتید بودجه پژوهشی «دائم» میدن. در رشته من، این بودجه دائم شامل یک تا ۴ پوزیشن دکتری به همراه هزینههای سفر، تجهیزات و غیره میشه. در مؤسسات پژوهشی درجه یک، این بودجه معمولاً بیشتر هم هست. غیر از این بودجه دائم، استاد شما میتونه برای بودجههای دیگه هم اقدام کنه که بر اساس پروپوزال داده میشن. مثل DFG که به طور میانگین ۳۰ درصد پروپوزالهای پژوهشی ارسالی رو فاند میکنه.
توجه کنید: این موضوع در مورد رشته من صدق میکنه. در مورد رشتههای دیگه، متاسفانه اوضاع به این خوبی نیست.
- دستهبندی: مقالات
- برچسبها: آلمان, پذیرش تحصیلی, دکتری
بیشتر بخوانید


۶ شهر و کشور محبوب برای رشتههای هنری (قسمت اول)

پردرآمدترین رشتهها
