
تاپ یونیورسیتیزآیا به فکر تحصیل در مدارس بیزینس هستید اما آنقدر اطلاعات ندارید که گامهای اولیه را بردارید؟ در ادامه به شماری از متدوالترین سوالات در مورد اپلای مدارس بیزینس پاسخ دادهایم. همه چیز را، از الزامات پذیرش مدارس بیزینس گرفته تا دورههای تخصصی و از آزمونهای زبان گرفته تا هزینهها، پوشش دادهایم.
چه نوع مدارکی در مدارس بیزینس ارائه میشود؟
دورههای بسیار گوناگونی در مدارس بیزینس ارائه میشود، که بعضی از آنها دقیقاً دورههای بیزینس نیستند. در فهرست زیر تعدادی از رشتههای مدارس بیزینس سراسر جهان را میبینیم.
- حسابداری (Accounting)
- ادارهی بیزینس (Business Administration)
- مدیریت بیزینس (Business Management)
- تکنولوژی بیزینس (Business Technology)
- ارتباطات (Communications)
- اقتصاد و اقتصادسنجی (Economics and Econometrics)
- کارآفرینی (Entrepreneurship)
- فاینانس (Finance)
- منابع انسانی (Human Resources)
- بیزینس بینالمللی (International Business)
- حقوق (Law)
- علوم مدیریت (Management Sciences)
- ریاضیات (Mathematics)
- بازاریابی (Marketing)
- مدیریت پروژه (Project Management)
- روابط عمومی (Public Relations)
- جامعهشناسی (Sociology)
- آمار (Statistics)
بعضی از مدارس بیزینس اجازهی تحصیل همزمان در دو رشته را میدهند. حتی بعضی از آنها دورههایی ارائه میدهند که مقاطع لیسانس و فوق لیسانس را ترکیب میکند و به شما اجازه میدهد با چهار یا پنج سال تحصیل تماموقت، یک لیسانس و یک فوق لیسانس بگیرید. مدارسی که این دورهها را ارائه میدهند آنها را در وبسایت یا اطلاعیهی خود لیست میکنند.
برای اطلاعات بیشتر راجع به فوق لیسانس تخصصی در رشتهی ادارهی بیزینس لطفاً به وبسایت همکار ما TopMBA.com مراجعه کنید.
آیا مدارس بیزینس دورههای لیسانس دارند؟
معمولاً خیر، زیرا مدارس بیزینس بیشتر برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایجاد شدهاند. البته مثل همیشه استثناهایی وجود دارد، مثلاً دورههای لیسانس همزمان (joint honors degrees) که تحصیل در یک دانشگاه اصلی را با بعضی از کلاسهای مدرسهی بیزینس ترکیب میکنند. اگر خواستید بفهمید آیا یک مدرسهی بیزینس دورهی لیسانس ارائه میدهد یا نه، با دفتر پذیرش آن مدرسه تماس بگیرید یا وبسایتش را چک کنید.
الزامات پذیرش مدارس بیزینس چیست؟
هرچند این الزامات متغیر هستند، اما داشتن مدرک لیسانس یک دانشگاه معتبر برای اکثر مدارس الزامی است. اکثر مدارس بیزینس تراز اول، دست کم انتظار یک لیسانس با معدل درجه دوم بالا (high second-class) را دارند، باز هم میگوییم که الزامات مدارس مختلف با هم فرق دارد. برای اطلاعات دقیق راجع به مدارک دانشگاهی لازم، توضیحات مربوط به دوره را در وبسایت مدرسهی مورد نظرتان نگاه کنید.
بسیاری از مدارس بیزینس موارد زیر را نیز علاوه بر مدارک دانشگاهی از شما میخواهند
- کارنامههای دانشگاه یا کالج
- مدرک مهارت در زبان انگلیسی (مانند تافل یا آیلتس)
- نتایج آزمونهای پذیرش تحصیلات تکمیلی (مانند جیمت و جیآرای)
آیا میتوانم با یک مدرک بینالمللی برای مدارس بیزینس اپلای کنم؟
احتمالاً مدرک شمایی که میخواهید دانشجوی بینالمللی شوید با مدارک ارائه شده در کشور انتخابیتان فرق دارد. با این وصف، مدارس بیزینس تراز اول جهان شمار وسیعی از مدارک بینالمللی را قبول میکنند. معمولاً اگر در کشور خودتان میتوانید با مدرکتان وارد تحصیلات تکمیلی شوید، در جاهای دیگر هم میتوانید. برای اطمینان حاصل کردن، در وبسایت مدرسهی مورد نظرتان ببینید چه مدارکی را قبول میکنند. اگر باز هم تردید داشتید مستقیماً با مدرسه تماس بگیرید.
الزامات زبانی مدارس بیزینس چیست؟
اگر مدرسهی مورد نظرتان برای تدریس از زبان انگلیسی استفاده میکند باید نتایج یک آزمون انگلیسی مانند آیلتس یا تافل را هنگام اپلای ارائه دهید.
اگر انگلیسی را روان صحبت میکنید و انگلیسی نوشتنتان هم قابل قبول است، گذراندن آزمون انگلیسی باید برایتان بسیار راحت باشد. به هر حال، اکثر مدارس بیزینس تراز اول، داشتن مدرک زبان را برای همهی متقاضیان غیر انگلیسیزبان و/یا متقاضیانی که قبلاً دورهای انگلیسیزبان را تمام نکردهاند الزامی میدانند.
آیا اگر نمرات تافل/آیلتس من پایینتر از نمرات لازم برای ورود باشد قبولم میکنند؟
بعضی از مدارس کمی انعطاف در الزامات ورود به خرج میدهند، اما احتمالش کم است که نمرات پایین آزمون زبان را قبول کنند. چرا که آشنایی با زبان آموزشی دوره، برای دانشجو اهمیت بالایی در پیش بردن تکالیف نوشتنی، مطالعات موردی و پروژههای گروهی دوره دارد.
مدارس بیزینس چه آزمونهای پذیرشی دارند؟
اگر قصد دارید برای یک دورهی فوق لیسانس تخصصی یا برای MBA اپلای کنید احتمالاً باید در یکی از آزمونهای پذیرش شرکت کنید، آزمونهایی که نشان میدهند شما مهارتهای ریاضی و تحلیلی لازم برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی بیزینس را دارید. چند تایی آزمون بینالمللی و معتبر برای پذیرش مدارس بیزینس وجود دارد، اما دو تا از آنها از همه فراگیرترند
GMAT (Graduate Management Admissions Test)
و GRE (Graduate Record Examination) که هر دو در سراسر جهان مراکز آزمون دارند(جیمت در ایران برگزار نمیشود).
هزینهی آزمونهای پذیرش جیمت و جیآرای چقدر است؟
در حال حاضر هزینهی جیآرای در همه جای دنیا ۱۹۵ دلار (بعلاوهی هزینهی هرگونه خدمات اضافی) و هزینهی جیمت در همه جای دنیا کمی بیش از ۲۵۰ دلار است.
پیش از ثبت نام برای آزمون، باید الزامات پذیرش مدرسهی انتخابیتان را چک کنید تا خاطرجمع شوید آزمونی که میخواهید بدهید برایشان معتبر است. اینگونه برای آزمونی که ممکن است نیازی به آن نباشد یا شرکت در آن کافی نباشد بیهوده هزینه نمیکنید.
چگونه باید برای مدرسهی بیزینس اپلای کنم؟
فرایند اپلای بسته به کشور و محل تحصیل بسیار متغیر است. برای اطلاع دقیق از فرایند اپلای مدرسهی مورد نظرتان حتماً تمامی منابع موجود در وبسایت دانشگاه را بخوانید. ولی به طور کلی، احتمالاً این گونه است که از وبسایت خود مدرسه یک فرم اپلای دانلود میکنید و سپس آن را به همراه همهی مدارک و نتایج آزمونهایتان تحویل میدهید.
برای اپلای چه مدارکی را باید ارائه داد؟
هر مدرسهای سیستم اپلای مخصوص خود را دارد، ولی امروزه اپلای اکثر مدارس به صورت آنلاین است. کار شما نسبت به دوران اپلای دستی راحتتر شده، اما هنوز هم باید یک سری اسناد تکمیلی ارائه دهید. اکثر مدارس تعدادی از اسناد زیر را میخواهند
- انگیزهنامه (statement of purpose)
- کارنامه و مدرک دانشگاهی
- معرفینامه های دانشگاهی (academic references)
- سیوی/ رزومه
- مدرک مهارت در زبان انگلیسی
- نتایج آزمون پذیرش
- کپی پاسپورت
اپلیکیشن شما صرفاً یک سری مدارک آکادمیک نیست. شانس شما است برای نشان دادن انگیزههایتان، شایستگیتان برای مدرسهی بیزینس، و این که امیدوارید چه چیزهایی از دوره به دست آورید و میتوانید چه چیزهایی به دوره بدهید. اینها را باید در انگیزهنامه تان نشان دهید.
آیا برای اپلای باید هزینهای پرداخت کنم؟
خیلی از مدارس بیزینس مبلغی بابت اپلای میگیرند، تا مطمئن شوند فقط کسانی اپلای میکنند که جدی هستند. این مبلغ معمولاً بیشتر از ۱۰۰ دلار نیست.
آیا باید در مصاحبهای شرکت کنم؟
این مورد هم بستگی به مدرسهای دارد که برایش اپلای میکنید، اما غیرمعمول نیست که پس از اپلای برای یک مصاحبه دعوت شوید. اگر خارجی باشید و رفتن به مدرسه برایتان سخت باشد، ممکن است یک مصاحبهی ویدئویی ترتیب دهند.
آیا لازم است تجربهی کاری داشته باشم؟
برای دورههایی مانند امبیای (فوق لیسانس مدیریت کسب و کار) بسیار محتمل است که داشتن حداقل چند سال تجربهی کاری در یک محیط بیزینسی را از شما بخواهند، اما برای بعضی دیگر از دورههای تخصصی فوق لیسانس اینگونه نیست. اگر مدرسهای این الزام را داشته باشد آن را در لیست الزامات پذیرش میگنجاند.
آیا میتوانم قبل از گرفتن مدرک لیسانسم برای مدارس بیزینس اپلای کنم؟
بستگی به مدرسهی انتخابیتان دارد، اما معمولاً اگر چند ماه به گرفتن مدرکتان مانده باشد میتوانید برای مدارس بیزینس اپلای کنید. این را از مدرسهی انتخابیتان بپرسید، و نمراتی را که تا آن موقع گرفتهاید در اپلیکیشن قرار دهید.
اما در مورد آزمون زبان انگلیسی: اگر نتایجش هنوز نیامده، بسیاری از مدارس به اپلیکیشن تان رسیدگی میکنند اما تا وقتی مدرک مهارتتان را دریافت نکرده باشند شما را نمیپذیرند. حتماً در اپلیکیشن تان بگویید کی قرار است نتایج را دریافت کنید.
آیا میتوانم ورودم به مدرسه را عقب بیندازم؟
خیلی از مدارس پس از پذیرش شما این انتخاب را بهتان میدهند که ورود را عقب بیندازید. البته ممکن است یک هزینهی رزرو از شما بگیرند. در مدارس بیزینس تراز اول انتظار پرداخت ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار را داشته باشید.
آیا مدارس بیزینس محدودیت سنی هم دارند؟
در برخی کشورها وجود محدودیت سنی در دورههای تحصیلات تکمیلی رایج است. اما در بیشتر کشورها تنها این مهم است که تجربه (معمولاً حداقل سه سال تحصیل در مقطع لیسانس بعلاوهی هرگونه تجربهی کاری خواسته شده) و دیگر الزامات را داشته باشید، و محدودیتی برای سنین بالا یا پایین وجود دارد.
انتظار پرداخت چه شهریهای را برای مدرسهی بیزینس داشته باشم؟
دورههایی چون امبیای و دیگر دورههای بسیار تخصصی بیزینس به طرز قابل توجهی گرانتر از سایر دورههای تحصیلات تکمیلی هستند. اما اکثر دورههای مدارس بیزینس، مانند MA و MSc، شهریهای مشابه شهریهی دورههای معمولی ارائه شده در دانشگاه اصلی دارند. برای اطلاعات بیشتر راجع به شهریهی هر دوره میتوانید با مدرسه تماس بگیرید یا وبسایتش را چک کنید.
آیا کمک مالی برای پوشش شهریهی مدارس بیزینس وجود دارد؟
تحصیل در مدارس بیزینس تراز اول ارزان نیست، از این رو تعداد وسیعی کمک مالی وجود دارد. برای کسب اطلاعات دربارهی کمک مالی و بورس، اولین جایی که باید سراغش بروید وبسایت مدرسهی انتخابیتان است. معمولاً آنجا دربارهی انواع کمکهای مالی، فلوشیپها و اسکالرشیپهای و نحوهی درخواست برای آنها توضیح داده میشود. برای آگاهی از کمکهای بیرونی باید طرحهای کمکی دولت را، چه دولت خودتان و چه دولت کشوری که میخواهید در آن درس بخوانید، چک کنید. همچنین ممکن است سازمانهایی در بیرون از دانشگاه باشند که کمکهایی در قالب اسکالرشیپ، اسپانسرشیپ و وام فراهم کنند.
بیشتر بخوانید


۶ شهر و کشور محبوب برای رشتههای هنری (قسمت اول)

پردرآمدترین رشتهها
