

تاپیونیورسیتیز _ پلاتون سلمناکیس از کشور یونان دانشجوی دکتری بیولوژی سرطان در دانشگاه ایالت کالرادو آمریکا (Colorado State University) است. او در مصاحبه با TopUniversities توصیههایی را در مورد انتخاب دانشگاه، انجام یک اپلای موفق برای دکتری، و سازگار شدن با زندگی در آمریکا در میان گذاشته است. مصاحبه را با هم میخوانیم.
انگیزهات از اپلای برای دکتری بیولوژی سرطان چه بود؟
من همیشه به پژوهش خصوصاً در زمینهی بیولوژی سرطان علاقه داشتم. این رشتهی بخصوص بسیار چالشانگیز است، بیشتر به این دلیل که سلولهای سرطانی رفتار مطلق و سیاه و سفیدی ندارند. مسیرهای گوناگونِ انتقال سرطانزایی را هر چه بیشتر بررسی میکنیم مبهمتر میشوند. من عاشق چالش هستم و از همین رو گام بلندم را برداشتم و دانشجوی دکتری بیولوژی سرطان شدم.
قبل از آن چه رشتهای خوانده بودی و کجا؟
سال ۲۰۱۴ از دانشگاه آتن لیسانس زیستشناسی گرفتم. سپس برای دو سال در آزمایشگاه دکتر گورگوییس در مدرسهی پزشکی آتن در یونان مشغول بودم.
چرا برای دکتری آمریکا را انتخاب کردی؟
من شهروند یونانی آمریکایی هستم و از امتیاز دوتابعیتی بودن برخوردارم. در بروکلین به دنیا آمدهام و بزرگ شدهی یونان هستم. تصمیمگیری برایم راحت بود زیرا در آمریکا فامیل دارم. بعلاوه، دانشگاههای آمریکا این فرصت را به شما میدهند که مستقیماً برای دکتری اپلای کنید، که چیزی بود که من میخواستم.
انتخاب دانشگاهت چگونه بود؟ چه شد که دانشگاه ایالت کالرادو را انتخاب کردی؟
دانشگاهها را بر اساس دو چیز جستجو میکردم دورهی دکتری مورد علاقهام و هیئت علمیای که حوزهی پژوهششان مورد علاقهی من باشد. رویداد سال گذشتهی QS در یونان تور جهانی QS برای مدارس تحصیلات تکمیلی نیز کمکم کرد تا دانشگاههای دیگری را هم پیدا کنم. دانشگاه سنت جانز نیویورک (St. John’s University in New York) یکی از دانشگاههایی بود که در این رویداد فرصت آشنایی با آن را یافتم.
سرانجام وقتی باید تصمیم میگرفتم که کدام پیشنهاد را قبول کنم، دانشگاه ایالت کالرادو (سیاسیو) در فورت کالینز کالرادو را برگزیدم. هنگامی که برای مصاحبه به سیاسیو رفتم، دوره، اعضای هیئت علمی که فرصت صحبت با آنها را یافتم، و کیفیت پژوهشی آنجا شگفت زدهام کرد. سنت جانز آن نوع پژوهشی را که دنبالش بودم نداشت، پس تصمیمگیری آسان بود و سیاسیو را انتخاب کردم. شهر فورت کالینز هم که بسیار زیبا است و مردم فوق العادهای دارد.
مهمترین فاکتورها در انتخاب دورهی دکتری چیست؟
وقتی میخواهید دانشگاهی را برای دکتری خودتان انتخاب کنید باید اینها را در نظر بگیرید.
- آیا دکتری مورد علاقهتان را دارند؟
- الزامات پذیرش چیست و آیا آنها را دارید؟
- اعضای هیئت علمی و کیفیت پژوهشی و مقالات منتشر شده و گرنتهای (grants) آنان.
- شهریه، مستمری (stipend) و هزینههای زندگی آیا با پولی که بهتان میدهند میتوانید زندگی کنید؟
برای کسانی که اپلای دکتری میکنند چه توصیهای داری؟
جستجو برای دورههایی که میخواهید اپلای کنید را زودتر شروع کنید، دست کم یک سال زودتر. آماده شدن برای آزمونهای استاندارد را دست کم هفت هشت ماه قبل از ددلاین اپلای شروع کنید. مقداری وقت بگذارید و دربارهی آثار اعضایی از هیئت علمی که قصد دارید با آنان کار کنید تحقیق کنید. و بالاخره این که برای بیش از یک دانشگاه اپلای کنید، زیرا رقابت شدیدی برای پوزیشنهای دکتری وجود دارد.
فکر میکنی یک اپلیکیشن قوی چه ویژگیهایی دارد؟
یک معدل (GPA) قوی، یک رزومهی پرتنوع و یک متن شخصی (personal statement) قوی کلید موفقیت است. همچنین اگر آثار منتشر شدهای دارید، همیشه برایتان امتیاز محسوب میشود.
در آمریکا سوای از معدل خوب و نمرات بالا در آزمونهای استاندارد، به فعالیتهای خارج از برنامهی درسی (extracurricular activities) شما نیز نگاه میکنند. آنان صرفاً دنبال یک دانشجوی درسخوان و کاری نیستند و کسی را میخواهند که فعال نیز باشد و در گروههای داوطلبانه یا کلابهای ورزشی هم عضو باشد.
قبل از مصاحبهی حضوری، باید اطلاعات خوبی دربارهی کارهای پژوهشی مصاحبهگران تان جمعآوری کرده باشید. باید اشتیاقتان را نشان دهید. باید به آنان ثابت کنید که چقدر خواهان این پوزیشن هستید و آنان را مجاب کنید که باید در میان آنهمه متقاضی شما را انتخاب کنند.
تجربهات از تحصیل در آمریکا تا اینجای کار چطور بوده؟
میتوانم بگویم تجربهام تا اینجا عالی بوده. از انتخابم بسیار راضی هستم. برنامهی هفتگیام خیلی فشرده است، ولی کاری که میکنم پربار است و از آن لذت میبرم. تا اینجا همه چیز طبق انتظاراتم پیش رفته و امیدوارم شرایط همینطور بماند.
بزرگترین چالشم سازگار شدن با سبک زندگی اینجا و تفاوتهای فرهنگی بود. در ابتدا دشواری هایی داشتم. اما با ملاقات دانشجویان بینالمللی دیگر، شرکت در رویدادها و عضویت در کلابهای ورزشی، روز به روز بیشتر دارم بر این چالشها غلبه میکنم. همیشه از چیزهای تازه استقبال کنید!
بیشتر بخوانید


۶ شهر و کشور محبوب برای رشتههای هنری (قسمت اول)

پردرآمدترین رشتهها
